Emoții într-o sală de judecată: Un bărbat a îmbrățișat-o pe femeia care i-a ucis fratele

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Un moment emoționant a avut loc într-o sală de judecată din Dallas, Statele Unite. Amber Guyger, o fostă polițistă condamnată la 10 ani de închisoare, a fost îmbrățișată de fratele unui bărbat pe care l-a împușcat.

În urmă cu un an, aceasta, în timp ce se afla în casă, a tras mai multe focuri de armă spre un tânăr de culoare dintr-o confuzie și l-a ucis. Femeia a spus că a crezut că bărbatul a vrut să intre în casa sa. Însă, de fapt, acesta intrase în casa vecină în care locuia alături de fratele mai mic.

După acest caz, polițista a fost concediată, iar instanța a decis un an mai târziu să o condamne la o pedeapsă de 10 ani de închisoare. Ea poate cere eliberarea condiționată după 5 ani.

După ce juriul a anunțat pedeapsa, Brandt Jean, fratele de 18 ani al victimei, i-a cerut judecătorului, emoționat, să îi permită să o îmbrățișeze pe femeie și a spus, printre lacrimi, că nu și-ar dori să meargă la închisoare și că o iartă pentru ce s-a întâmplat.

Momentul a fost filmat, iar îmbrățișarea celor doi a stârnit reacții numeroase pe rețelele sociale. În timp ce unii au aplaudat gestul tânărului, alții l-au contestat și au spus că nu ar fi trebuit să o ierte. Pe imagini se vede cum inclusiv judecătoarea își șterge ochii cu un șervețel.

În ceea ce privește pedeapsa, mai multe persoane de culoare au protestat în Dallas spunând că femeia va sta prea puțin după gratii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.