Ce spune președintele francez despre vârsta soției sale, mai mare decât el cu 25 de ani

emmanuel macron brigitte trogneux
Foto: Captură YouTube

Președintele francez Emmanuel Macron, a cărui soție este mai în vârstă decât el cu 25 de ani, a declarat că „homofobia” și „misoginismul” sunt de vină pentru obsesia opiniei publice pentru vârsta soției sale, relatează independent.co.uk.

Noul președinte francez a mai spus că dacă soția sa ar fi fost cu 20 de ani mai tânără decât el nimeni nu ar fi pus sub semnul întrebării relația lor.

Într-un interviu oferit „Le Parisien”, Emmanuel Macron a vorbit despre speculațiile legate de orientarea sa sexuală și a arătat că „homofobia” și „misoginismul” îi fac pe oameni să creadă că nu poate fi îndrăgostit de soția sa, care are 64 de ani.

„Dacă aș fi fost cu 20 de ani mai în vârstă decât soția mea, nimeni nu s-ar fi întrebat nici măcar o secundă dacă pot fi un partener intim pentru ea”, a spus el.

Emmanuel Macron a adăugat că oamenii au păreri „tradiționale” și „omogene” despre societate. El a răspuns și zvonurilor potrivit cărora ar fi homosexual. Potrivit președintelui francez, din cauza homofobiei din societate oamenii văd homosexualitatea drept o „pată” sau o „boală ascunsă”.

Emmanuel Macron a mai spus că astfel de zvonuri îi „destabilizează” pe apropiații săi și că este „trist” că politica nu este mai „civilizată”.

Emmanuel Macron a întâlnit-o prima dată pe viitoarea sa soție, Brigitte Trogneux, când avea 15 ani și urma un curs de teatru. Cei doi s-au căsătorit în 2007, când Emmanuel Macron avea 29 de ani, iar Brigitte Trogneux 54.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.