Emma Zeicescu și Claudiu Popa, anchetați pentru deținere de droguri. Ce spune TVR

Emma Zeicescu. Foto: TVR

Jurnaliştii Emma Zeicescu de la TVR şi Claudiu Popa de la Realitatea TV au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru că au fost prinși, la un festival de muzică, având asupra lor două țigări cu cannabis.

”Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, faptă prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 republicată”, se precizează în comunicatul procurorilor.

”În fapt, s-a reţinut că, la data de 11.08.2018, în timp ce se aflau pe raza localităţii Buftea, la intrarea în spaţiul unde se desfăşura un festival de muzică, suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept, droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două ţigarete confecţionate artizanal ce conţineau cannabis în amestec cu tutun”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Cei doi jurnaliști, care au împreună un copil, riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă, pentru deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

De cele mai multe ori, astfel de cazuri sunt soluționate prin amendă.

Emma Zeicescu e în concediu medical

Emma Zeicescu a intrat de curând în concediu medical și nu a comentat situația.

TVR a emis un comunicat sec, în care se delimitează de Emma Zeicescu, care ”nu are raporturi de muncă cu SRTv, ci raporturi bazate pe un contract civil”, adăugând că societatea ”ia toate deciziile cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor interne”.