Premieră. eMAG anunță că le dă clienților banii înapoi în 30 de minute

card emag serviciu restituire bani produse returnate
Foto: Mediamodifier / pixabay.com

eMAG, cel mai mare magazin online din România, a lansat un serviciu de restituire instantă a banilor prin care clienții care efectuează plăți online cu un card salvat vor primi contravaloarea produselor returnate în maximum 30 de minute de la soluționarea returului.

Concret, clienții care au cardul salvat în contul de client primesc pe loc banii în caz de retur al produsului.

Serviciul de transfer instant al banilor se numește Instant Money Back și, potrivit emag.ro, reprezintă o premieră europeană.

Pentru a beneficia de Instant Money Back, clienții pot utiliza cardurile deja salvate în contul eMAG sau pot salva cardul la finalizarea comenzii.

Instant Money Back folosește tehnologia Moneysend dezvoltată împreună cu MasterCard pentru a facilita transferul rapid de bani între cardurile de credit sau debit Mastercard sau Maestro și tehnologia Visa Direct dezvoltată de Visa pentru a permite transferul rapid de bani pe cardurile Visa debit și Visa Electron, se arată într-un comunicat de presă remis GreatNews de eMAG.

Serviciile sunt furnizate prin intermediul procesatorului de plăți online PayU, și a Alpha Bank Romania, bancă certificată pentru acest tip de tranzacții.

Serviciul va fi disponibil pentru toți clienții care achită comenzile online cu ajutorul unui card salvat în contul eMAG. Cardurile eligibile trebuie să fie emise de instituții financiare din România.

„Credem că introducerea acestui nou serviciu va oferi mai mult confort și încredere clienților eMAG care folosesc opțiunea de plată online prin intermediul cardului salvat. Instant Money Back este o modalitate prin care dorim să răsplătim încrederea celor peste 700.000 de clienți cu cardul salvat în cont, care de acum pot avea banii înapoi pe card în câteva minute de la soluționarea returului produselor și îi vor putea reutiliza imediat”, a spus Mircea Balica, Payments Platform Manager eMAG.

„Nu mai este o noutate faptul că siguranța, încrederea și confortul consumatorilor reprezintă pilonul central în jurul căruia gravitează întreaga activitate a Mastercard. De aceea, împreună cu eMAG, am identificat nevoia consumatorilor de a primi rapid contravaloarea produselor returnate și ne-am dorit să răspundem acestei necesități cu un serviciu care le poate ușura considerabil viețile. Astfel am dezvoltat Instant Money Back care are la bază tehnologia Moneysend și care, totodată, va oferi un beneficiu suplimentar clienților eMAG care vor plati online cu cardul Mastercard”, a spus Roxana Petre, Business Development Manager Mastercard România.

Foto: Mediamodifier / pixabay.com