Elevii unei școli au lăsat în urmă un autocar plin cu gunoaie

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Directorul unei companii de transport de persoane a postat o fotografie cu un autocar plin de gunoaie. Acesta spune că e vorba de resturile pe care le-au lăsat elevii unei școli din Focșani, care au participat la un eveniment în programul „Școala altfel”.

„Colegul Ionuț Brăescu, după o „cursă altfel” cu „școala altfel” din Focșani. Este cea mai bună oglindă a educației din România anului 2018, fie că vorbim despre învățământ sau familie. Adresez următoarea întrebare retorică: când vom începe să transportăm oameni?”, a scris Cosmin Nicolae, directorul companiei de transport.

Imaginea, postată aseară, a strâns peste 4.600 de reacții și 14.000 de distribuiri pe Facebook.

Potrivit site-ului Ministerului Educației, „programul „Școala altfel” contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/ elevilor”.

De asemenea, se mai spune că „părinții și membrii comunității vor simți satisfacția propriei contribuții la educația copiilor și tinerilor”.

Programul „Școala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timul anului școlar și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia fiecărei unități de învățământ.

Mai trebuie precizat și că, de când se derulează acest proiect, este prima dată când un agent economic reclamă faptul că s-a întâlnit cu o situație neplăcută provocată de elevi implicați în programul „Școala altfel”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.