Elevii români sunt acceptați la universități internaționale și cu medii de 7 la BAC

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Universitățile internaționale nu pun atât de mare preț pe media de la examenul de Bacalaureat. Sunt răsplătite notele peste 9, însă majoritatea aplicanților care au fost acceptați la universități din străinătate au sub această medie.

Potrivit Hotnews.ro, doar 41% dintre tinerii ce studiază în străinătate au avut medii peste 9 la Bacalaureat sau licență în 2017. Restul au fost acceptați cu medii mai mici de 9, jumătate fiind chiar sub 8.

Pentru a candida la admitere în universitățile din străinătate, în special la cele britanice, căutate de majoritatea tinerilor din România, e nevoie de un dosar electronic ce cuprinde, de cele mai multe ori, un eseu personal, o scrisoare de recomandare și dovada unei bune înțelegeri a limbii engleze.

„În ciuda procesului complex de admitere dar și a necunoscutelor legate de Brexit, numărul tinerilor ce aplică să studieze în Marea Britanie în ultimii ani crește cu aproximativ 10% în fiecare an”, declară Bogdan Kochesch, Managing Partener al Grupului Educativa ce oferă un serviciu gratuit de consiliere a tinerilor din România ce vor să studieze la universități de renume din străinătate (EDMUNDO).

Atractivitatea sistemului educațional britanic este generată și de oferta extrem de diversă a domeniilor și programelor de licență sau masterat disponibile tinerilor din România, multe dintre acestea neavând echivalent în cadrul programelor oferite de universitățile din România.

Un alt avantaj îl reprezintă și multiplele opțiuni de finanțare a studiilor pe care atât Guvernul Britanic cât și universitățile le oferă, tinerii consiliați de către EDMUNDO reușind să obțină doar anul trecut burse de peste 135.000 de lire, susțin reprezentanții Grupului Educativa.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.