Elevii români au luat 4 medalii la Olimpiada Internațională de Biologie

România a obținut o medalie de bronz și trei de argint la Olimpiada Internațională de Biologie 2018. Foto: Pixabay

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Biologie, găzduită de capitala Iranului, Teheran, s-au întors acasă cu patru medalii.

Chiar dacă nu au reușit să cucerească nicio medalie de aur, olimpicii români au cucerit o medalie de argint și trei medalii de bronz la cea de-a 29-a ediție a competiției internaționale.

La Teheran au fost prezenți tineri pasionați de biologie din 70 de țări.

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie din 1997, olimpicii români înscriindu-se constant pe lista laureaților, scrie Ministerul Educației.

La ediția din acest an, Andrei Mitrofan, elev al Liceului Teoretic de Informatică din București, a cucerit medalia de argint.

Cele trei medalii de bronz obținute de România au fost câștigate de Silvia Alda (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara), Elena Diana Gabroveanu (Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova) și Magdy Mekdad (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București).

Rezultate excelente și la Olimpiada Internațională la toate materiile

Nu este prima izbândă recentă a olimpicilor români. Elevii români s-au întors încărcați de medalii din Siberia, de la Iakuț, unde a avut loc Olimpiada Internațională la toate materiile: matematică, chime, fizică și informatică.

Cei 12 olimpici români au revenit acasă cu 12 medalii și cu locul 1 pe națiuni la concursul organizat în Rusia. La această Olimpiadă internațională au participat 200 de elevi din 24 de țări.

Puteți citi mai multe despre performanțele olimpicilor români aici.