Elevii români au câștigat două medalii de aur la Olimpiada Internațională de Informatică

Delegația României la Olimpiada Internațională de Informatică. Foto: edu.ro
Delegația României la Olimpiada Internațională de Informatică. Foto: edu.ro

Elevii români au câștigat două medalii de aur și două de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică, organizată în acest an de capitala Iranului, Teheran.

Medaliile de aur au fost obţinute de Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) și Tamio Vesa-Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, jud. Bihor), laureat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an, anunță Ministerul Educației.

Premiați cu argint în urmă cu un an, Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), au recidivat la importanta competiție cu medalii de bronz. Cei doi au fost medaliați și la CEOI 2017, Oncescu obținând aurul, iar Constantinescu – argintul.

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureș) și Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca).

La Olimpiada Internațională de Informatică de la Teheran au participat 304 concurenți, din 84 de țări.

România este pe locul 4 în clasamentul istoric al întrecerii, care a ajuns la cea de 29-a ediție, cu 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.