Elevii dintr-un sat învață în cimitir, în prăznicar

FOTO: Captură video Observator Antena 1
FOTO: Captură video Observator Antena 1

Sătenii din satul Cursești Deal, comuna vasluiană Pungești, se împotrivesc deciziei autorităților de a muta cursurile elevilor la o școală dintr-o localitate învecinată.

Pentru că școala lor este în reabilitare, în acest moment, elevii din Cursești Deal învață în cimitirul satului, într-o clădire construită de biserică pentru praznice.

Părinții copiilor spun că preferă să se facă școala printre cruci decât să facă naveta până în localitatea învecinată.

Școala lor este în reabilitare de la începutul acestui an școlar, iar primăria comunei s-a gândit la o soluție provizorie. Direcția de Sănătate Publică a transmis că locul ales nu îndeplinește condiții de igienă potrivite. De altfel, în urma unui control pe care l-a făcut de curând inspectorii au dat o amendă în valoare de 3.000 de lei și au cerut să se găsească o altă clădire în care să se țină orele, potrivit Observatornews.ro.

Primăria a vrut să pună la dispoziție un microbuz care să-i ducă pe copii la școala din localitatea învecinată, însă părinții nu sunt de acord pentru că li se pare că e prea departe de casă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.