Elevii dintr-o zonă a Bucureștiului vor fi monitorizați prin GPS

Elevii din Sectorul 5 al Bucureștiului vor fi monitorizați prin GPS. Foto: Pixabay

Primăria Sectorului 5 din București vrea să implementeze un sistem IT de monitorizare a elevilor care urmează cursurile școlilor din zonă.

Părinții vor afla exact unde sunt copiii lor în timpul orelor de curs, dar și în timpul drumului spre școală.

“Primăria va cumpăra ceasuri cu cartelă SIM, iar părinții vor fi notificați atunci când, spre exemplu, copilul se abate de la drumul prestabilit de la școală către domiciliu sau pleacă de la școală înainte de terminarea orelor de curs”, a declarat pentru Profit.ro o sursă autorizată.

Părinții pot activa și independent dispozitive de urmărire prin GPS pe telefoanele sau ceasurile inteligente ale copiilor, existând numeroase aplicații în acest domeniu. Aplicațiile care oferă localizarea non-stop pe bază de GPS duc, însă, la un consum mare de date mobile, cât și la epuizarea mai rapidă a bateriei.

Sistemul ar putea fi extins și în alte zone ale Bucureștiului

Sistemul propus de Primăria Sectorului 5 ar putea fi extins și în alte zone din Capitală dacă va avea succes.

Cel puțin 10.000 de elevi vor putea fi monitorizați prin dispozitivele cu senzori GPS. Scopul demersului este creșterea gradului de siguranță și protecție a copiilor care învață în școlile din Sectorul 5.

Monitorizarea va fi posibilă doar în baza unui consimțământ expres al reprezentantului legal al copilului (părinte/tutore) care urmează cursurile unei instituții publice de învățământ din sectorul 5. la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.