Elevii care privesc spre stele. Singurul liceu din România cu observator astronomic

Liceul Ioan Slavici din Panciu are observator astronomic (ziaruldevrancea.ro)
Liceul Ioan Slavici din Panciu are observator astronomic (ziaruldevrancea.ro)

Liceenii dintr-un oraș de provincie din România studiază, cu ajutorul unui observator astronomic dotat cu telescoape moderne, fenomenele care se petrec în spațiul cosmic.

Liceul ”Ioan Slavici” din localitatea vrânceană Panciu a fost modernizat cu fonduri europene. Lucrările, care au fost finalizate în urmă cu câteva săptămâni, au costat peste 100.000 de euro.

”Telescopul este foarte performant. De exemplu, poți citi un ziar la distanță de câțiva kilometri cu foarte mare precizie”, a precizat un profesor al liceului pentru Digi 24.

”Poate în viitor vom avea elevi care să participe la olimpiada internațională de astronomie şi astrofizică”, speră Doina Jalbă, profesor de geografie.

Pe lângă observator, liceul are două corpuri noi, dotate cu 16 laboratoare de specialitate, dar și o sală multimedia destinată cursurilor interactive.

Mai mult, cu banii adunați de la Fondul European de Dezvoltare Regională și de la bugetul local, conducătorii instituției de învățământ au reușit să construiască un teren de sport modern, cu gazon sintetic.

La liceul ”Ioan Slavici” din Panciu învață peste 600 de elevi, jumătate provenind din zone dezavantajate din mediul rural.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: