Elevii care au picat Bacalaureatul pentru că au avut mai multe tipuri de scris în lucrări

Ana Maria Ioniţă FOTO: Gazeta Dâmboviței
Ana Maria Ioniţă FOTO: Gazeta Dâmboviței

Unei eleve din Dâmbovița i s-a făcut rău după ce a văzut rezultatele la Bacalaureat. Ana Maria Ioniță, care a terminat un liceu din Titu cu media 9,87, a avut surpriza să vadă că este eliminată la proba de Istorie. Comisia de evaluare din București a declarat lucrarea fraudată. Profesorii care au corectat-o susțin că scrisul de pe a doua și a treia pagină nu este același cu cel de pe prima pagină.

Însă, potrivit Gazeta Dâmboviţei, probele video din timpul examenului o arată pe tânără scriind fără întrerupere pe foile de examen. Comisia din Capitală susține că paginile ar fi fost înlocuite în timpul transportului din Târgoviște la București, deși lucrările sunt sigilate înainte de a fi transportate spre județul unde se corectează.

„Ni s-a spus că pe drum a fost schimbată pagina a doua şi a treia. Că este alt scris. Lucrarea a fost sigilată. Noi ne aşteptam la nota cea mai mare la istorie. Noi suntem o familia modestă. Noi nu avem bani ca să putem să facem ştiu eu ce înţelegeri. Noi abia ne ducem traiul. Tot ce avem am investit în copil”, a declarat pentru Gazeta Dâmboviţei tatăl fetei.

O situație asemănătoare este la Moreni. Alexandru Toma nu se mai poate înscrie la examenul pentru intrarea la Academia de Poliție pentru că profesorii care i-au corectat lucrările au considerat că o parte din lucrarea sa a fost înlocuită tot în timpul transportului.

„Toţi colegii mei au reuşit la BAC iar când am văzut că eu sunt eliminat am avut o senzaţie foarte nasoală. Nu ştiam ce s-a întâmplat. După barem aş fi luat 9, cred eu. Am făcut foarte multă pregătire pentru Academia de Poliţie. Cred că singurul lucru care mi se poate imputa e că în ultima jumătate de oră, văzând că mai am puţin timp am scris puţin înclinat, din grabă. Însă literele se văd că sunt la fel.

La sfârşitul lunii ar trebui să dau proba fizică la Academie, moment în care ar trebui să mă prezint şi cu diploma de BAC, altfel sunt eliminat. Dacă nu o să pot intra la Facultate din cauza lor, o să îi dau în judecată”, a declarat elevul Mihai Alexandru Toma, pentru Adevarul.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.