Elevi jigniți la școală: „Du-te la mă-ta acasă, dacă e frig!”

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a început o anchetă la Școala gimnazială „Gheorghe Bibescu”, din Craiova, după ce mai mulți elevi dintr-o clasă au fost jigniți de administratorul școlii, după s-au mutat într-o altă sală din cauza frigului.

Femeia care administrează școala a fost înregistrată în timp ce le vorbește pe un ton răstit elevilor și îi jignește. „Afară (…) Du-te la mă-ta acasă, dacă e frig!”, le-ar fi spus aceasta elevilor care se plângeau de frig.

Potrivit Gazeta de Sud, incidentul a avut loc la clasa a VII-a B. La ora de limba şi literatura română, deşi erau cu profesorul în clasă, elevii au făcut cunoştinţă cu furia administratorului de patrimoniu, care a ţinut să le ţină propria lecţie, pentru că din cauza frigului se mutaseră din clasa lor în laboratorul de biologie.

„Veniră să se instaleze la laboratorul de biologie. Nu! Acolo s-a muncit. Intraţi decât în ora de biologie. Da? Că asta v-am spus de la început! A fost mizerie. Aia de acolo, perdeaua, aţi rupt-o! Staţi aşa că nu vă mai pun nimic! Da?

Alţi copii, care sunt la ţară şi trăiesc cu sobe şi cu foc şi cu fum, învaţă, iar voi – zero. Să nu vă mai prind că vă mişcaţi de aici, iar când plecaţi din această şcoală îmi văruiţi ce aţi făcut, mizeriile, îmi aduceţi băncile care au fost, nu pe care le-aţi vopsit voi, da?

Toată şcoala asta are mobilier cum l-a găsit, numai voi v-aţi bătut joc şi de mobilier, şi de pereţi, şi de tot, asbolut tot! Ruşine să vă fie! Am zis că sunteţi… Până la urmă, o să vă reveniţi, că sunteţi copii, că să vă mai acceptăm, dar gata!“, a continuat femeia, în timp ce copiii stau nemişcaţi în bănci.

Profesoara de la clasă a încercat să o calmeze pe administratoare, însă și-a ieșit și mai rău din fire și a început să le reproșeze elevilor că ar fi distrus mai multe obiecte de mobilier din clase și întrerupătoarele.

O elevă a prins curaj și a intervenit: „Scuzaţi-ne, dar noi nu ne-am atins de întrerupătoare”. Administratoarea se îndreaptă cu tonul ridicat spre elevă: „Dar cine le-a făcut, eu?”.

Fata continuă cu explicaţia: „Şi credeţi-mă că şi cu băncile, şi cu pereţii, cu tot, nu am făcut ca să le stricăm sau ceva. Din contră”. Administratoarea răspunde: „Foarte rău! Nu. Care din contră? Care, mai arată-mi mie o clasă care arată ca a voastră?”. Eleva insită şi întreabă: „Da’ ce au, că nu înţeleg?”. Angajata şcolii insistă să îi trimită în clasă: „Păi ce? Dacă e frumos şi elegant, ce căutaţi să vă mutaţi?”.

Motivaţia simplă a elevilor: „Păi, doamnă, dacă aici e frig!”. Nici de această dată, replica acidă a administratoarei nu întârzie să apară: „Ia uite, fată, du-te la mă-ta acasă dacă e frig!”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.