Elevi de clasa I puși să care lemne pentru școală

FOTO: Obiectiv Vocea Brailei
FOTO: Obiectiv Vocea Brailei
Inspectoratul Școlar Județean Brăila a început o anchetă la școala din localitatea Scorțaru Nou, unde mai mulți elevi de clasa I au fost fotografiaţi în timp ce transportau lemne de foc în şcoală.
Directoarea școlii spune că elevii erau în pauză, la lemne era profesorul de sport și „toţi copiii, pentru că îl iubesc pe domnul profesor, s-au dus repede la el şi s-au oferit singuri să îl ajute”, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei.
Fotografiile cu elevii care transportă lemne au fost publicate de Obiectiv Vocea Brăilei.
Ziarul relatează că unul dintre profesorii școlii a declarat că „este o activitate care se desfăşoară în fiecare an şi face parte din activităţile extracurriculare de voluntariat sub organizarea şi supravegherea domnului profesor de sport care a şi participat la căratul lemnelor. Asta se face la noi an de an, de când se face şcoală. Iar copiii vin de bună-voie, nu sunt puşi de nimeni”.
De cealaltă parte, directoarea Sorina Nicolescu spune că elevii „erau în pauză, erau cu doamna învăţătoare. La lemne era profesorul de sport care a ajutat oamenii de serviciu să le care. Toţi copiii, pentru că îl iubesc pe domnul profesor, s-au dus repede la el şi s-au oferit singuri să îl ajute. La mine nu a ajuns nicio poză, dar aşa s-a întâmplat. Doamna era în pauză atunci când fuma. Nu a fost ceva făcut atunci forţat. S-au dus din impuls!”, transmite Obiectiv Vocea Brăilei.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brăila i-au cerut directoarei școlii să dea explicații.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.