Mama unui elev de 11 ani îl acuză pe profesorul de religie că i-a bătut copilul până la sânge

elev bătut de profesorul de religie preot botoșani
Elevul bătut. Foto: Captură Știrile PRO TV

Un profesor de religie care este și preot este acuzat de mama unui elev de 11 ani că l-a bătut pe fiul său atât de rău încât copilul a ajuns la spital, relatează Știrile PRO TV.

Potrivit femeii, băiatul a fost tras de urechi și dat cu capul de perete. Incidentul ar fi avut loc la școala din satul Baranca, comuna Cristinești din județul Botoșani.

„Au venit colegii de la şcoală şi cu părinţii şi mi-au spus că l-a prins şi l-a izbit cu capul de perete, l-a prins de urechi şi îl ţinea în sus şi îl izbea cu capul de perete”, a povestit Veronica Beleza, mama copilului.

Ea a mai spus că băiatul a fost adus acasă de un vecin, după ce copilul stătea pe marginea drumului, plin de sânge. Copilul a fost dus la spital, unde a fost supus unui examen tomograf şi a fost internat pentru mai multe investigaţii.

Cazul este anchetat acum de Poliție, de Inspectoratul Școlar și de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a declarat pentru agerpres.ro că preotul susține că a fost provocat, că elevul respectiv ar fi deranajat „sistematic” ora și că l-ar fi amenințat pe dascăl.

„A rămas la ora de religie ortodoxă şi nu a fost implicat în niciun fel. Dânsul ieşea la tablă şi făcea ce voia sau juca X şi 0 cu fratele sau un verişor din clasă. Efectiv făceau ce voiau. Nu ţineau cont de rugămintea preotului de a sta liniştiţi”, a mai comentat Constantin Sturzu.

Totuși, Sturzu a mai spus că dacă se confirmă că preotul a fost violent, acesta riscă să i se retragă binecuvântarea de a mai preda ora de religie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a întocmit un dosar penal pe numele profesorului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.