Elena Udrea s-a întors din Costa Rica. A intrat în România pe la Giurgiu

Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea, fost ministru condamnat la închisoare pentru corupție, a anunțat că s-a întors în România, punând capăt, astfel, fugii din Costa Rica. 

Udrea a renunțat la statutul de refugiat în Costa Rica. Udrea a intrat în România, luni dimineață, pe la Vama Giurgiu.

”Decizia am luat-o imediat după ce am fost eliberată în decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a întâmplat abia acum: finalizarea actelor fetiței mele Eva și închiderea procedurii de extrădare”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

”Nu mi-am dorit niciodată să trăiesc în altă parte decât în țara mea și am așteptat cu nerăbdare momentul în care să mă pot întoarce. Vreau să îmi cresc copilul acasă, să o botez la biserica unde m-am rugat să devin mamă, cu familia mea și cei cu adevărat apropiați mie, alături de noi”, a completat Elena Udrea.

Fostul ministru fugise în Costa Rica la începutul anului 2018. În octombrie a fost arestată, în octombrie anul trecut, odată cu Alina Bica în Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României după condamnarea în dosarul Gala Bute, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curții Constituționale privind completurile de 5 judecători.

Udrea s-ar putea bucura o vreme îndelungată de libertate în țară, deși mai este urmărită penal în trei dosare.