Elena Udrea a ieșit din DNA cu cătușe. A ajuns în arest fără ele

elena udrea
Elena Udrea coboară din mașină pentru a merge în arestul Poliției Capitalei. Foto: Captură Digi24

Elena Udrea a fost reţinută aseară de procurorii DNA în dosarul Microsoft. Deși la ieșirea din sediul DNA reprezentanta Partidului Mișcarea Populară era încătușată, ea a ajuns în arestul Poliției Capitalei fără a purta cătuşe, lucru care s-a văzut în momentul în care a coborât din maşina Poliţiei, relatează mediafax.ro.

După ce a fost reţinută în dosarul Microsoft, Elena Udrea a fost scoasă încătușată din sediul DNA, fiind flancată de opt jandarmi.

„Vă aşteptaţi la altceva? Poţi pune cătuşe Elenei Udrea. Nu poţi pune cătuşe adevărului”, a declarat ea în fața presei, în timp ce se îndrepta spre mașina Poliției.

Ordonanţa de reţinere a fost emisă ieri la ora 21.40, urmând să expire în 24 de ore.

Avocatul Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a precizat că Elena Udrea a dat la DNA o declaraţie în care a răspuns cu privire la acuzaţiile aduse de procurori. Declaraţiile Elenei Udrea nu au privit alte aspecte decât acuzaţiile anchetatorilor, a mai precizat Chiciu.

Acuzațiile DNA: Spălare de bani și mită de sute de mii de euro

Udrea a fost reţinută de procurorii DNA pentru mai multe fapte de trafic de influenţă în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro, precum şi pentru spălare de bani, potrivit unui comunicat emis aseară de DNA.

Luni, plenul Camerei Deputaţilor a votat pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP în dosarele Microsoft şi Gala Bute.

În dosarul Microsoft, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, este acuzat că ar fi pretins şi primit de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, suma de 9 milioane de euro pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

DNA mai arată că, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societăţi cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România.

Udrea mai este acuzată în dosarul Microsoft că a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în acelaşi dosar, „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”.

Recomandările editorilor GreatNews:

O româncă, printre finaliștii concursului de fotografie al National Geographic Traveller
O imagine superbă a Universului. Galaxiile care ne zâmbesc prietenos
Flori uscate, readuse la viață cu ajutorul bijuteriilor

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.