Elena Udrea spune că ea și alți politicieni îi dădeau bijuterii și genți lui Kovesi

elena udrea laura codruța kovesi
Foto: Facebook Elena Udrea

Elena Udrea a declarat joi, 14 februarie, într-o emisiune la postul de televiziune Antena 3, că fostul procuror DNA Laura Codruța Kovesi primea în mod regulat cadouri de la politicieni.

UPDATE. Cum răspunde Kovesi la acuzațiile Elenei Udrea

Elena Udrea susține că fostă șefă a DNA primea bijuterii, genți și alte cadouri ce depășeau 200 de euro ca valoare.

”Acum 4 ani, am depus un denunț oficial împotriva lui Kovesi la DNA, pentru că nu aveam unde în altă parte, în care am descris nu doar faptele de abuzuri pe care le comitea, dar și pe cele de corupție. Ea primea cadouri de la politicieni și oameni de afaceri. Am descris aceste fapte. Erau cadouri de tip bijuterii”, a declarat fostul ministru al Turismului.

”Cadourile făcute către Kovesi depășeau 200 de euro. Iar bunul trebuia declarat. Ea avea altfel de relații cu oamenii politici și cu cei pe care i-a acuzat ulterior de corupție fix în perioada când primea aceste cadouri de la ei”, a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea: ”bijuterii genţi, cadouri pe care le primesc femeile de obicei”

Mai mult, ministrul din guvernarea PDL spune că Laura Codruța Kovesi a primit și din partea ei astfel de cadouri: ”Am făcut referire la cadourile pe care ştiu că le primea din partea familiei mele, pe care eu le-am cumpărat în contextul unei relaţii de amiciţie care exista. Nu se punea problema unui sprijin, pentru că la vremea aia nu eram nici coruptă, nu aveam nici dosare. Deci cadouri pe care dânsa le-a primit – bijuterii, genţi, cadouri pe care le primesc femeile de obicei. Ele erau oferite nu neapărat de mine, ci cel care le-a oferit a fost fostul soţ”.

Aflată acum în Costa Rica, unde așteaptă să primească statutul de refugiat, Elena Udrea a menționat că se pune la dispoziția Secției pentru anchetarea magistraților și că va depune mărturie.

”Fără patimă spun că începe să vină vremea normalității. Imaginea dânsei era una care lupta pentru justiție și împotriva corupției în România”, a mai comentat ea.

Laura Codruța Kovesi trebuie să se prezinte astăzi la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, având calitatea de suspect. În acest dosar, ea este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei plângeri a lui Sebastian Ghiță. Acesta susţine că Laura Codruţa Kovesi i-a fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.