Elena Udrea a plecat din țară. Își așteaptă condamnările în Grecia

elena udrea
Elena Udrea este anchetată de DNA. Foto: Pagina de Facebook Elena Udrea

Elena Udrea a lipsit de la un termen al procesului în care este acuzată de finanțare ilegală a campaniei electorale din 2009, fiind, potrivit avocatului Alexandru Chiciu, în Grecia, la Atena.

La fel ca Radu Mazăre, care a fugit în Madagascar, sau Sebastian Ghiță, refugiat la Belgrad, în Serbia, Elena Udrea a decis să părăsească țara înainte de a fi condamnată definitiv. Udrea a primit o condamnare de 6 ani de închisoare, în prima instanță, în dosarul Gala Bute.

„Doamna Udrea a depus la instanţă înscrisuri care dovedesc că este în imposibilitatea de a apărea în faţa instanţei pentru o anumită perioadă de timp. Aseară mi-a confirmat că se află la Atena”, a mai spus avocatul Elenei Udrea pentru Hotnews.

Elena Udrea, fost ministru atât al Dezvoltării, cât și al Turismului, nu se află sub control judiciar și poate părăsi țara.

”Si ce daca “am parasit tara”??? Ce va agita atat de tare de nu dormiti noaptea din cauza mea? Sau ati primit ordin pe unitate sa va ridicati din scutece si sa va lamentati pe net?
“Am parasit tara” de nu stiu cate ori pana acum si o sa o mai “parasesc” oricand e nevoie. Ca plec cu treaba sau plec in vacanta, ma priveste fix pe mine”, s-a apărat Udrea pe Facebook.

Urmatorul termen în procesul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009 este în 26 februarie, iar în dosarul Gala Bute are termen pe 8 martie, a mai spus avocatul Alexandru Chiciu.

De curând, Elena Udrea a fost exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, unde urma, din 2016, un master de Consiliere Pastorală și Asistență Psihosocială.

Studenta Udrea a fost exmatriculată pentru că nu s-a prezentat la niciun examen, iar la cursuri a fost doar de câteva ori.

”Când am început, aveam un dosar penal în instanță, acum am trei! Am câte 5,6 termene pe lună, mii de pagini de citit, apărări de pregătit… aproape tot timpul meu e dedicat acestei saga penale”, s-a scuzat Elena Udrea pe Facebook.

https://greatnews.ro/reactia-elenei-udrea-dupa-anuntul-exmatricularii-de-la-facultatea-de-teologie/