Elena Lasconi, care va candida la alegerile locale, amendată de primarul în funcție pentru o campanie

FOTO: Elena Lasconi/Facebook
FOTO: Elena Lasconi/Facebook

Fosta jurnalistă Elena Lasconi, care a intrat în politică și va candida pentru primăria din Câmpulung Muscel din partea USR, a fost amendată cu 500 de lei de primărie, condusă de Liviu Țâroiu (PSD) pentru că ar fi încălcat legislația de afișaj.

Elena Lasconi a început o campanie împotriva unui incinerator de deșeuri și animale pe care primarul vrea să îl construiască în oraș, cu fonduri europene.

„De vreo zece ani, în Campulung, mai există o bombă ecologică pe platforma ARO, care ar putea transforma Câmpulungul în Cernobîl. Dar astea nu sunt priorități pentru primar, deși s-a lăudat în campania electorala că ne scapă de deșeurile periculoase de pe platforma ARO. Ca să vă dați seama de absurdul situației. Doamna de la Poliția Locală care m-a convocat la Primărie să-mi dea amendă și care m-a amenințat “că nu știu eu în ce mă bag și o să văd eu cum mă afund”, a fost depășită total de situație. În primul rând, i-a luat o oră să-mi completeze amenda, pentru că în ultimii cinci ani, de când are legitimația, în Câmpulung nu a primit NIMENI o amendă de felul acesta”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Primarul Țâroiu anunțase cu o săptămână în urmă că o va amenda pe contracandidata sa. ”S-a găsit cineva care să pună niște afișe, a crezut de cuviință că trebuie să facă acest lucru cunoscut la nivel de populație, nu am nimic împotrivă numai că afișarea acestor mesaje contravin regulamentului nostru și legislației în vigoare.

Fără aprobare și-a permis, se vede că vine din afară că între partidele de la Câmpulung am fost mai puțini agresivi, acest candidat atacă prin orice fel de metode. Sigur și-a început greșit această campanie și va avea reculul la ce intenționează să facă”, a spus primarul într-o conferință de presă, potrivit Ziarului Obiectiv.

”Am intrat în istorie: sunt prima persoană amendată de Primărie pentru o acțiune civică. Orașul arată ca o sorcovă, dar primarul are alte priorități. Concret, astăzi am primit o amendă de 500 de lei pentru afișaj în spațiul public. Este vorba despre acțiunea civică pe care mi-am asumat-o, referitoare la incineratorul de animale si deseuri medicale din Câmpulung. Mai exact, am împărțit flyere pentru a informa câmpulungenii despre aceasta mizerie ecologică”, a mai scris Lasconi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.