Educatoare acuzată că a strâns un băiețel de gât și de organele genitale

educatoare focșani

Foto: Captură Digi24

O educatoare de la o grădiniţă din Focşani este acuzată de părinții unui băiețel că l-a strâns pe copil de gât și de organele genitale, anunță Digi24.

Părinții au depus o plângere la Parchet, iar procurorii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. Și Inspectoratul Școlar Judeţean a demarat o anchetă.

Părinţii au observat la un moment dat pe gâtul băieţelului lor mai multe vânătăi. A doua zi i-au cerut explicaţii educatoarei, iar femeia le-a spus că cel mic s-a lovit de o măsuţă în timp ce se juca, relatează sursa citată.

Însă copilul a povestit că educatoarea a fost cea care l-a lovit: l-a dus la baie, l-a tras de păr, l-a strâns de gât, l-a ameninţat că îl închide în grupa plângăcioşilor și că îl încuie în bucătărie cu cheia.

Motivul invocat ar fi fost acela că băiețelul a fost obraznic. Ulterior, întrebat de părinți de ce face pipi pe el, copilul a spus că îl dor organele genitale. „Şi când l-am întrebat de ce te doare cucul a spus că doamna educatoare l-a strâns de cuc”, a povestit mama copilului.

Părinții au depus o sesizare la grădiniță, însă ancheta nu a stabilit nimic până acum. Educatoarea care coordonează activitatea Grădinţei nr.15 din Focșani a declarat că educatoarea acuzată avea testarea psihologică făcută, ultima dată în septembrie 2018.

Copilul a fost retras de la grădinița respectivă, iar pentru a-l ajuta să treacă peste traumă părinţii vor să-l ducă la psiholog.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version