Educatoare acuzată că a strâns un băiețel de gât și de organele genitale

educatoare focșani
Foto: Captură Digi24

O educatoare de la o grădiniţă din Focşani este acuzată de părinții unui băiețel că l-a strâns pe copil de gât și de organele genitale, anunță Digi24.

Părinții au depus o plângere la Parchet, iar procurorii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. Și Inspectoratul Școlar Judeţean a demarat o anchetă.

Părinţii au observat la un moment dat pe gâtul băieţelului lor mai multe vânătăi. A doua zi i-au cerut explicaţii educatoarei, iar femeia le-a spus că cel mic s-a lovit de o măsuţă în timp ce se juca, relatează sursa citată.

Însă copilul a povestit că educatoarea a fost cea care l-a lovit: l-a dus la baie, l-a tras de păr, l-a strâns de gât, l-a ameninţat că îl închide în grupa plângăcioşilor și că îl încuie în bucătărie cu cheia.

Motivul invocat ar fi fost acela că băiețelul a fost obraznic. Ulterior, întrebat de părinți de ce face pipi pe el, copilul a spus că îl dor organele genitale. „Şi când l-am întrebat de ce te doare cucul a spus că doamna educatoare l-a strâns de cuc”, a povestit mama copilului.

Părinții au depus o sesizare la grădiniță, însă ancheta nu a stabilit nimic până acum. Educatoarea care coordonează activitatea Grădinţei nr.15 din Focșani a declarat că educatoarea acuzată avea testarea psihologică făcută, ultima dată în septembrie 2018.

Copilul a fost retras de la grădinița respectivă, iar pentru a-l ajuta să treacă peste traumă părinţii vor să-l ducă la psiholog.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.