easySales integrează soluțiile Filbo de finanțare a afacerilor de până la 115.000 lei în platforma sa de automatizare

București, 31 mai 2022 – easySales, platforma ce oferă o soluție de listare automată pe marketplace-uri, procesare centralizată a comenzilor și actualizarea stocului în timp real, integrează direct în interfața digitală o soluție de finanțare a afacerilor cu sume de până la 115.000 RON,  asigurată de partenerul său Filbo.

Filbo este o platformă fintech, prima și singura platformă de microfinanțare 100% digitală din România pentru micro-intreprinderi și antreprenori individuali, lansată în anul 2020 de către OMRO, o instituție financiară nebancară prezentă pe piață încă din anul 1994, una dintre primele instituții de microcreditare din România și parte din membrii fondatori ai European Microfinance Network, Microfinance Center și Asociația de Microfinantare România.

„Misiunea noastră este de a facilita accesul la finanțare pentru mici antreprenori. Începând cu 2020, platforma Filbo a interacționat cu peste 13.000 de afaceri atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul partenerilor noștri alături de care am lansat soluții de tip Embedded Finance, inclusiv BuyNowPayLater. Infrastructura creată de noi ne permite integrarea ușoară cu orice platformă, portal, aplicație care are clienți persoane juridice. În doar câteva zile putem lansa o experiență prin care partenerul poate să ofere clientilor săi o soluție de finanțare prin care câștigă timp. Ne bucurăm să vedem din ce în ce mai multe business-uri care înțeleg beneficiul major al integrării acestui tip de soluție, respectiv timpul câstigat de antreprenor și posibilitatea de a accesa o finanțare rapidă, în condițiile în care în România doar 1 din 8 afaceri obține finanțare de la o bancă”, a declarat Emil Minciu, Director Vânzări și Parteneriate în cadrul Filbo.

„Misiunea easySales de a ajuta comercianții să vândă mai mult, mai repede, folosind mai puține resurse, prin conectarea lor la marketplace-uri atractive și automatizarea proceselor, ajunge la un nou punct, în care oferim, prin câteva click-uri, acces la soluții 100% online de finanțare. Alături de noii noștri parteneri de la Filbo, aducem în platformă singurul proces complet online de creditare pentru firmele din România. Îi scutim pe antreprenori de drumuri, aducem întregul proces de acces la capital de lucru direct în platformă și reușim să automatizăm încă un aspect esențial din viața unui business online: finanțarea rapidă a afacerii.”, a declarat Ciprian Cazacu, CEO easySales.

Platforma easySales integrează, în prezent, unele dintre cele mai mari marketplace-uri din  România și regiune, serviciile de curierat  soluția de optimizare logistică Innoship și softuri de facturare, platforme de eCommerce internaționale și locale. Pentru a ajunge ușor la noi clienți, marile marketplace-uri globale precum eBay USA și eBay Polonia sunt accesibile oricărui client, direct integrate în serviciul easySales, fără nicio nevoie de abilități tehnice sau cunoștințe de programare.

Soluția easySales este prezentă în Bulgaria și deja lansată în Ungaria, iar anul acesta își va continua extinderea și pe alte piețe externe.

Astfel, clienții easySales au acces la livrări globale pe piețe majore, cu accent pe livrările a doua zi în Ungaria, Bulgaria și Polonia, dar și în toata Europa.

Experiența 100% digitală a Filbo, de la selectarea produsului, încărcarea a doar două documente, indentificarea online, aprobarea de principiu în doar câteva ore, precum și semnarea electronică a contractului, vine ca o completare a soluțiilor oferite în platforma easySales, având misiunea de a spori accesul la finanțare pentru micii antreprenori care au nevoie de soluții cât mai rapide și mai flexible pentru a duce afacerea la următorul nivel.

Un alt beneficiu al soluției de finanțare oferită de Filbo prin intermediul easySales este faptul că nu necesită garanții mobiliare sau imobiliare ori furnizarea de bilete de ordin din partea antreprenorilor, întrucât compania beneficiază de programul de garanții europene EaSI, oferit de către Fondul European de Investiții.

Până în prezent, peste 13.000 de antreprenori au avut încredere în Filbo și au luat o finanțare pentru afacerea lor, în valoare totală de peste 82 de milioane de Euro.

easySales este o platformă B2B și un start-up în creștere rapidă, lansat în mai 2019. Platforma  a devenit populară prin serviciile cloud care conectează jucătorii din comerțul electronic cu toate sistemele externe, în doar câteva minute. Funcționalitățile principale sunt: ​​listarea rapidă a produselor pe multiple canale de vânzare, gestionarea centralizată a comenzilor din multiple canale, sincronizarea stocurilor în timp real, traduceri automate pentru listări cross-border, analiza dinamică a prețurilor și a vânzărilor. Soluția easySales, a fost selectată în luna mai 2022, ca finalistă în programul EBRD Star Venture dedicat dezvoltării accelerate și extinderii start-up-urilor cu potențial din Europa, ce pot să consolideze ecosistemul de eCommerce cu soluții de automatizare. Mai multe informații sunt disponibile pe www.easy-sales.com.