De astăzi, începând de la ora 17:00, se circulă pe 11 kilometri ai Autostrăzii A7, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldovei. Aceștia sunt primii kilometri de autostradă construiți în România din fondurile PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).
Circulația s-a deschis în urmă cu doar câteva minute pe cei 11 kilometri din lotul 4 (Mândrești Munteni-Focșani) din Autostrada Moldovei. La final, A7 va lega regiunea Moldovei de Muntenia, având capetele la Ploiești (în sud) și Siret (în nord).
„Se circulă de astăzi pe primii km ai A7 (Autostrada Moldovei) construiți prin PNRR! Cei 11 km ai Tronsonului 4 (Mândrești Munteni-Focșani), din secțiunea de Autostradă Ploiești-Focșani, vor avea și rolul de Variantă Ocolitoare a Municipiului Focșani. Până la finalul acestui an, se va deschide circulația și pe celelalte trei loturi ale acestei secțiuni de autostradă. Circulația între Buzău și Focșani se va desfășura astfel pe aproximativ 82 de km de drum nou de mare viteză”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.
Atât el, cât și Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, au publicat pe rețelele de socializare videoclipuri în care se poate urmări cum se desfășoară circulația pe noua autostradă dată în folosință.
„Astăzi, la ora 17, dăm în trafic primii km de autostradă finalizați din fonduri PNRR, fiind vorba de cei 11 km aferenți Lotului 4 Mândrești Munteni – Focșani al Autostrăzii Moldova A7 (Buzău-Focșani). Venind dinspre DN23 direcția Brăila, prin nodul rutier DN23 x A7 am accesat Lotul 4 al A7, am parcurs cei 11 km aferenți, am urmat drumul de legătură până în DN2, am urmat sensul giratoriu și ne-am întors pe drumul de legătură înapoi pe autostradă, ieșind spre Focșani Sud.
Așa cum v-am obișnuit înainte de fiecare dare în trafic a unui obiectiv, vă prezint o simulare de traseu parcurs cu mașina pe toți cei 11 km ai amplasamentului, plus drumurile de legătură. Autostrada Moldova A7 este prima autostradă a României aflată integral în execuție (13 loturi, 320 km), iar, la final, va lega Moldova de Muntenia și prin infrastructură rutieră. A fost prevăzută în Programul Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021 și reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat din PNRR”, a explicat Scrioșteanu.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: