E oficial: RADET a intrat în faliment, în prag de iarnă

duș radet faliment
Foto: Seregas / pixabay.com

Curtea de Apel Bucuresti a decis luni, 11 noiembrie, că RADET va intra în procedură de faliment.

Administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, a declarat pentru ziare.com că, deși RADET va intra în faliment, bucureștenii fără centrale de apartament vor primi în continuare apă caldă și căldură.

„Este doar o chestiune de natură juridică. Pe bucureșteni nu îi va influența, în mod direct, în niciun fel, pentru că ei vor primi în continuare apă caldă și căldură. Se va organiza cu singuranță o ședință de Consiliul General în cadrul căruia să se facă delegarea de serviciu (de furnizare a serviciilor de termoficare de la RADET la Compania Municipală Termoenergetică înfiintata de Primaria Capitalei)”, a declarat administratorul special al RADET pentru sursa citată.

Această ședință este programată pentru joi, 14 noiembrie.

Înainte de decizia instanței, Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a declarat într-un comunicat de presă că “indiferent de sentință“, “bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură“.

“Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. Fac precizarea că o eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică. Reamintesc bucureștenilor că am preluat RADET, în 2016, în insolvență de facto, și că am solicitat în repetate rânduri acordul consilierilor generali pentru o soluție de reorganizare a activității acestei regii, însă abia în luna februarie, în acest an, a fost acceptată soluția înființării Companiei Municipale Termoenergetică“, a afirmat Gabriela Firea.

Foto: Seregas / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.