Durerile din zonele cele mai sensibile ale corpului. Ce afecțiuni pot ascunde

Afecțiunile care dau dureri în zonele cele mai sensibile ale corpului sunt descoperite cu întârziere, în general, tocmai pentru că oamenilor le este rușine să meargă la doctor.

Tocmai de asta e importantă informarea cât mai bine asupra problemelor ce pot exista în zonele sensibile ale corpului. Astfel putem înțelege că nu e nimic rușinos și că e importantă informarea medicului cât mai rapid.

În articolul de față vă prezentăm doar trei dintre afecțiunile care sunt considerate drept ‘rușinoase’ de mulți pacienți care întârzie să se prezinte la medic sperând că acestea vor trece de la sine.

Fisuri anale

Cei mai mulți pacienți care suferă de fisuri anale au tendința să se simtă rușinați de acest aspect. Nu este deloc cazul. Fisurile anale sunt adesea confundate cu hemoroizii, însă e vorba de două probleme diferite, cu cauze distincte. Tocmai de asta medicamentația de orice fel nu trebuie luată decât după consultarea medicului.

Cauza fisurilor anale este constipația care are la rândul ei drept cauză alimentația nesănătoasă. Boala Crohn poate fi o altă cauza a apariției fisurilor. Mai mult, femeile tind să dezvolte fisuri anale în timpul nașterii. Alte cauze pot fi: introducerea degetului în anus în timpul unui tușeu rectal, inserții de corpuri străine sau raporturi sexuale anale.

Oricare ar fi motivul, în momentul în care resimțiți durere acută în timpul defecației, mâncărimi în zona anusului sau sângerări, e timpul să mergeți la un medic.

Hernie inghinală

Hernia inghinală este o altă afecțiune care pare rușinoasă pentru pacienți. În principal, o hernie inghinală se manifestă prin senzație locală de arsură sau mâncărimi, durere ascuțită în timpul tusei, exercițiilor fizice sau la aplecare, umflarea scrotului în cazul bărbaților, dar și senzație de preaplin sau de presiune la nivelul zonei inghinale.

Bărbații sunt de opt ori mai predispuși la hernie inghinala decât femeile, dar această afecțiune se poate manifesta și din cauza unei încordări prea puternice în timpul urinării sau constipației. Femeile însărcinate sunt și ele predispuse, dar și persoanele înaintate în vârstă, în general.

Hemoroizii

Hemoroizii au simptome asemănătoare cu fisurile anale – disconfort și dureri, dar și sângerări sau mâncărimi. Tocmai din acest motiv un consult medical este absolut imperativ pentru a avea un diagnostic corect, dar și un tratament.

Afecțiunile de acest tip afectează enorm stilul de viață al unui om și nu trebuie niciodată ignorate. Deși încă se discuta despre ele cu o oarecare jenă, ele sunt foarte frecvente și merită o atenție sporită.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.