Dureri de cap la examenul de rezidențiat în București. Toate lucrările au fost recorectate

Ministerul Sănătății a anunțat că grilele candidaților care au susținut examenul de rezidențiat în Capitală au fost rescanate, iar lucrările recorectate, după ce mai mulți candidați s-au plâns de existența unor probleme tehnice.

Universitatea ”Carol Davila” a negat faptul că sistemul informatic de corectare a lucrărilor ar fi fost defect, însă mai mulți candidați s-au plâns de punctajul obținut, dând vina pe problemele de la scanarea grilelor.

Comisia centrală de Rezidențiat a Ministerului Sănătății a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidaţii din Centrul Universitar Bucureşti.

”Ministrul Sănătăţii a fost informat în această după amiază de către coordonatorul de Rezidenţiat, secretarul de stat Corina Pop despre situaţia creată şi a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât candidaţii să nu fie nedreptăţiţi”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Toate lucrările celor peste 2.500 de candidaţi din Bucureşti au fost recorectate, după ce primele grile-barem s-au dovedit a fi greşite.

La examenul de rezidențiat au participat peste 6.800 de absolvenți ai facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Aceștia au concurat pentru 4.000 de posturi în sistemul medical. Examenul a avut loc la București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, iar durata de rezolvare a problemelor a fost de patru ore.

În cazul candidaților care au dubii după cele două corecturi, se poate face contestație, iar în fața lor se va recorecta lucrarea prin aplicarea grilei, a explicat rectorul UMF București, prof. dr. Ionel Sinescu.

Cei mai mulţi absolvenţi sunt pentru posturile de rezidenţi în Medicină – 5.054, alţi 1.277 în domeniul medicinei dentare şi 487 în domeniul farmaceutic. Cea mai aprigă concurență este la Medicină Dentară, unde sunt 4,9 candidați pe loc, la farmacie sunt 3,6 candidați pe loc, în timp ce la Medicină – 1,4 candidați pe loc.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.