Dumitru Dragomir a fost condamnat la închisoare cu executare

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de judecătorii Tribunalului București, într-un dosar în care este acuzat că a primit o mită de peste 3 milioane de euro de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

O pedeapsă de 4 ani de închisoare a primit și Ioan Bendei. Deciziile instanței nu sunt definitive și pot fi atacate.

„Eu am mai primit la Tribunal 12 ani si am fost achitat pentru că nu a fost nicio probă, că eram nevinovat. Așa e și acum, nu am nicio tangență cu procesul. Drepturile de televiziune au fost vândute prin licitație publică televizată. Nu era firma mea, era firma fiului meu care a făcut contractul cu RCS, dar asta nu mă disculpă pe mine.

Băiatul meu nu are nicio vină, nici eu nu am nicio vină, o să vedeți la apel. Am făcut un contract de asociere în participațiune firma fiului meu cu RCS/RDS cu un an și jumătate înainte de vânzarea drepturilor de televiziune. Drepturile de televiziune nu sunt ale ligii, asta nu înțelege acest complet”, a declarat Dumitru Dragomir, la B1TV.

În același dosar este judecat și Bogdan Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir. Procurorii l-au acuzat de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Judecătorii au decis achitarea sa.

„În perioada aprilie 2009 – mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al unei companii de televiziune prin cablu, în scopul atât de a îndeplini cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum şi de a îndeplini acte contrare acestora.

Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 08.04.2008 între L.P.F. şi consorţiul constituit din două societăţi comerciale, printre care şi societatea administrată de suspectul Bendei Ioan”, anunţa DNA.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.