Dublu şoc, triplă groază: Accident soldat cu găini moarte la Vaslui

bolid
Cum ar fi să scrii un text plin de limbaj de lemn, de clişee? Dacă te documentezi câteva ore la ştirile TV, cuvintele alunecă pe hârtie. Aşa că nu ne rămâne decât să transmitem în direct de la faţa locului, vorba Andreei Esca.

Accidentul

Zi de coşmar pentru locuitorii din comuna Cozmeşti, judeţul Vaslui. În timp ce localnicii îl ascultau pe uliţă pe Adrian Şlagăr, un tânăr cu o voce inegalabilă, un şofer a pierdut controlul volanului, iar bolidul pe care îl conducea s-a făcut praf după coliziunea frontală cu un stâlp aflat la marginea şoselei.

Pasagerii au scăpat ca prin minune. Echipele de descarcerare au reuşit, după mai bine de 30 de minute de eforturi supraomeneşti, să scoată trupurile oamenilor dintre fiarele contorsionate. Trei găini nu au fost însă atât de norocoase, pierzându-şi viaţa în accidentul produs la ora 14:12 pe raza localităţii Fâstâci. 

Scandalul

Măcelul a început însă câteva minute mai târziu, după ce s-a constatat că şoferul condusese sub influenţa băuturilor alcoolice. Proprietarul găinilor, din rasa Brahma cu pinteni şi gât golaş, a observat că acesta încerca să se facă nevăzut şi, după o urmărire ca în filme, l-a prins şi l-a bătut cu bestialitate pe fugar.

Forţele de ordine au descins la faţa locului la 30 de minute după incident. Oamenii legii încearcă acum să dea de urma săteanului-agresor, care a dispărut fără urmă, alături de şofer.

Potrivit poliţiei, nu este exclusă ipoteza unei răzbunări crude, având în vedere că, în urmă cu numai două săptămâni, tot în Fâstâci, un sătean a dezlănţuit iadul asupra vecinilor săi după ce aceştia i-au deocheat porcul, animalul refuzând să mănânce în repetate rânduri. Bărbatul s-a năpustit asupra vecinilor înarmat cu un levier, producându-le tuturor fisuri craniene şi traumatisme abdominale. După trei zile în care s-au zbătut între viaţă şi moarte, victimele şi-au revenit miraculos.

Căutări

Poliţiştii au scotocit pădurile de pe raza comunei Cozmeşti, în speranţa că vor da rapid de agresor şi de şoferul maşinii. Se pare că noaptea a fost un sfetnic bun pentru anchetatori, deoarece în zorii celei de-a doua zi au decis să percheziţioneze locuinţele bătrânelor fane ale lui Adrian Şlagăr, în care au găsit urme de alifie chinezească fabricată în 1973, folosită probabil de şofer pentru a-şi îngriji rănile.

Cazul a ajuns şi la urechile Biroului de Criminalistică din Vaslui, experţii de aici intrând pe firul anchetei.

Destin tragic

Cele trei găini găsite fără suflare făceau parte din generaţia de aur a rasei Brahma, primind numeroase premii la concursurile de gen organizate în Vaslui şi nu numai. Acum, întreaga ogradă trebuie să se pregătească de înmormântare.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.