Dubă ”de 8 milioane de euro”, plină cu marijuana, confiscată de vameșii români

Sacii plini cu muguri de marijuana capturați de vameșii români. Foto: Poliția de Frontieră

Un tânăr din Serbia a încercat, sâmbătă noaptea să intre în România, prin vama Giurgiu, cu un microbuz plin cu saci plini cu muguri de cannabis.

Acesta transporta 750 de kilograme de canabis în câteva sute de saci, pe care îi înghesuise într-o dubă albă. Polițiștii de frontieră din Giurgiu l-au luat în primire pe cetățeanul sârb în vârstă de 32 de ani la o jumătate de oră după miezul nopții.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul mijlocului de transport, mai mulţi saci de rafie, de culoare albă. În interiorul fiecărui sac erau mai multe pachete ambalate în folie de staniol, ce cântăreau, în total, aproximativ 750 kg canabis.

Cum valoarea de stradă a unui gram de canabis este de aproximativ 50 de lei, captura făcută de vameșii giurgiuveni azi-noapte valorează peste 8 milioane de euro.

În cauză, cercetările sunt efectuate de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc, respectiv introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.