DSP București, trecut sub comandă militară,”până la remedierea deficiențelor”

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru l-a numit în fruntea DSP București pe secretarul de stat colonel medic Ionel Paul Oprea.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, unde ministrul Tătaru a reclamat mai multe nereguli grave, a fost trecută sub comandă militară, iar de lupta cu epidemia de coronavirus în Capitală se va ocupa medicul Oprea, care a mai condus și Spitalul Județean din Suceava.

”Ministrul Sănătății Nelu Tătaru l-a desemnat pe secretarul de stat colonel medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuțiilor ce le deține la nivelul MS, coordonarea activității Direcției de Sănătate Publică București până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții”, anunță un comunicat.

Totodată, Ministrul Sănătății a solicitat secretarului de stat și continuarea evaluării activității acestei instituții demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica.

Ionel Paul Oprea este medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Misiunea sa pare să fie intensificarea efortului de testare a populației Capitalei.

”Dorim o creştere a numărului de puncte de testare şi o intensificare a activităţilor. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT–PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății a alocat Direcției de Sănătate Publică București peste 50 de milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizate în centrele acreditate din Capitală.

În prezent, în București sunt peste 130 de astfel de centre.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.