Drumurile, la mila viscolului. În Vestul României nu a fost plantat niciun copac!

Vremea rea care s-a abătut asupra României în ultimele zile arată cât de puțin este pregătită țara noastră pentru a face față viscolului.

Principala problemă este absența perdelelor forestiere, mai ales după ce parazăpezile de metal au devenit ținta preferată a hoților de fier.

Autoritățile locale au mari dificultăți în a planta copacii de care este nevoie pentru protejarea șoselelor.

De exemplu, Digi 24 scrie că în 2014, Consiliul Județean Constanța a cumpărat un milion de puieți de salcâm, în valoare de 300.000 de lei, pe care i-a distribuit gratuit, toate terenurile unde ar fi trebuit plantați fiind proprietăți private. Proprietarii nu au fost de acord.

Drumurile naționale din județul Timiș sunt descoperite în fața viscolului pe o lungime de aproape 150 de kilometri, iar în Caraș-Severin sunt necesare perdele forestiere cu o lungime de 100 de kilometri.

Chiar și așa, în Vestul României nu s-au plantat copaci. Situația este valabilă și pentru noile autostrăzi, care nu sunt protejate corespunzător. Terenurile unde urma să se facă împăduririle au fost identificate, dar nu au fost nici până acum expropriate.

Conform unei Ordonanțe de Guvern emise în 2014, necesarul de perdele forestiere de protecție al României este de 1.752 de kilometri, mult peste nivelul actual.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și altele de acest fel alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Locuri de muncă la Therme, paradisul termal deschis lângă București
Poveste de succes. Ce face primul român ajuns în Anglia după ridicarea restricțiilor de muncă?
Cum văd românii copilul ideal: muncitor, religios și responsabil. Comparație cu alte popoare
Cel mai tare dans făcut de invitați la o nuntă. De emoție, mireasa a izbucnit în lacrimi