Drumuri naționale închise și căi ferate blocate. Lista completă a acestora

cod galben viscol ninsoare ninge zăpadă ninsoare
Foto: janeb13 / pixabay.com

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora 10:00, situația traficului se prezintă astfel:

– La nivelul județelor Brăila și Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ca în perioada codului rosu, intervalul orar 22.00-08.00 drumurile naționale si judetene să fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.

– În județul Brăila, excepție face DN 22B Brăila – Galați, care s-a redeschis circulației publice.

– Întregul tronson kilometric al autostrăzii A2 București – Constanța este închis din cauza viscolului. Poliția menționează că la kilometrul 117, în zona localității Perișoru, județul Călărași, un autoturism, în care se află doi pasageri, este blocat. Se acționează pentru deblocare.

– Traficul rutier se desfășoară îngreunat pe Centura București, întrucât, din cauza restricțiilor impuse pe autostrada A2 București-Constanța, s-au format coloane de autovehicule. Traficul se deviază și prin București și comuna Cățelu.

– Circulația se desfășoară în condiții de aglomerație și pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București – Pitești, de la kilometrul 20, limita dintre județele Giurgiu și Ilfov, din cauza valorilor ridicate de trafic de pe Centura București.

Drumuri naționale cu trafic blocat:

– În județul Ialomița , toate drumurile naționale și județene sunt închise, cu excepția DN 2, pe tronsoanele Buzău – Ialomița și Ialomița – Ilfov, acolo unde s-a reluat circulația începând cu ora 09:30, însă cu echipaj de poliție antemergător.

– în județul Harghita, DN12C Gheorghieni – Lacu Roșu, între kilometrii km 5 – 32 și pe DN 13B, între localitățile Bucin și Praid, din cauza căderilor de copaci pe partea carosabilă, traficul rutier a fost închis, până la remedierea situației;

– judetul Constanța, DN 2A Hârșova – Ovidiu și DN22 Ovidiu –Tulcea, a fost închis traficului rutier, din cauza viscolului.

– jud. Buzău, din cauza viscolului, circulația este întreruptă pe DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 2B Buzău – Brăila și DN2C Buzău – Slobozia.

– în județul Călărași, din cauza viscolului, traficul a fost oprit pe DN 3 Călărași – Lehliu –Fundulea, DN3A Fetești – Lehliu, DN 31 Oltenița – Călărași, pe DN 21 Călărași – Slobozia și DN 3B Călărași- Borcea.

Restricții rutiere instituite:

– în județul Botoșani, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DE 58 Botoșani –Suceava și DE 58 Botoșani – Iași;

– în județul Constanța, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavodă –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hîrșova- Tulcea, DN2A Hîrșova – Ovidiu și DN38 Agigea –Negru Vodă;

– în județul Iași, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN28 Roman – Târgu Frumos, DN 28A Târgu Frumos – Pașcani și DN 28B Târgu Frumos – Hârlău;

Traficul feroviar:

– pe Magistrala 300 Predeal – Brașov, la ieșirea din stația CF Timișu de Sus (în județul Brașov), un pantograf s-a defectat. Din acest motiv, traficul feroviar este întrerupt. Deplasarea mai multor trenuri de călători va fi afectată.

– pe Magistrala 501 Siculeni – Adjud, traficul feroviar este blocat, la kilometrul 129+900 (localitatea Nădejdea), din cauza unui copac care a căzut pe șina de cale ferată;

– pe Secția de ferată 502 Ilia –Vatra Dornei, traficul feroviar este blocat din cauza unui copac care a căzut pe șina de cale ferată;

– Secția de cale ferată 501 Adjud – Siculeni, traficul feroviar este blocat din cauza unor copaci care au căzut pe șina de cale ferată.

Traficul aerian: nu s-au înregistrat probleme cauzate de efectele fenomenelor meteorologice.

Traficul maritim și fluvial: în județul Constanța, din cauza vântului puternic, toate porturile și-au suspendat activitatea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.