Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa a fost distrus de alunecări de teren

sarmizegetusa regia

Sarmizegetusa Regia. Foto: Andreea Dogar

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost închisă temporar după ce drumul care leagă obiectivul turistic de lumea exterioară a fost distrus de o viitură.

Alunecările de teren și inundațiile au provocat pagube pe drumul spre cetate în mai multe locuri. Câteva sute de metri cubi de pământ blochează DJ 705 A, în zona Valea Albă.

„Azi-noapte a căzut și muntele pe drum. Vorbim de copaci, pământ și piatră, la 2 kilometri de Sarmizegetusa. Este blocat totul acolo, un colaps total, un dezastru”, a declarat Vladimir Brilinsky, administratorul sitului, citat de Mediafax.

Sarmizegetusa, ruptă de restul lumii

Accesul la cetate este imposibil în acest moment.

Mai mult, alunecările de teren au afectat și situl, mai exact terasa a zecea din incinta sacră. ”Niciodată nu a fost așa grav”, a mai spus Brilinski.

Sarmizegetusa Regia a fost ridicată de daci în Munții Orăștie, pe vârful unui munte de 1.200 de metri. Situl este compus dintr-o fortăreață cu suprafața de 30.000 de metri pătrați, o zonă sacră și șase citadele construite pe terase artificiale.

De curând, numeroși copaci din apropierea cetății dacice au fost îndepărtați, acțiunea fiind contestată de mai multe organizații ecologiste.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version