Drumul spre Casa Albă. Cine stă mai bine în sondaje

Mai multe sondaje de opinie realizate zilele acestea arată un avans al lui Hillary Clinton în fața lui Donald Trump. Potrivit unui sondaj Bloomberg Politics, Clinton este creditată cu 44% din voturi, în timp ce Trump are 41%, în cercetare fiind incluși și ceilalți candidați.

Libertarianul Gary Johnson și ecologista Jill Stein au fiecare câte 2% din voturi, potrivit aceluiași sondaj. Sondajul a fost realizat începând de vineri și până duminică după amiază.

Un alt sondaj, realizat pentru Washington Post și ABC arată că Hillary Clinton ar urma să obțină 47% din voturi, iar Trump 43%. Marja de eroare a sondajului este 2,5%. O diferență de patru procente între cei doi candidați este dată și de un sondaj realizat pentru televiziunea CBS.

A mai fost făcut un sondaj comandat de NBC și Wall Street Journal. Și acesta arată un avans pentru Hillary Clinton. Hillary Clinton are 44%, față de 40%, scorul cu care este creditat Donald Trump. Libertarianul Gary Johnson a obținut 6 procente, iar candidatul verzilor, Jill Stein, alte 2 procente.

Sondajul arată şi că Hillary Clinton ar avea 51% dintre opţiunile celor aproape 40 de milioane de americani care au votat înainte de 8 noiembrie, faţă de 38% Donald Trump.

Duminică, directorul FBI, James B. Comey, a anunțat Congresul că în urma examinării tuturor e-mail-urilor lui Hillary Clinton, instituția pe care o reprezintă nu recomandă declanșarea unei urmăriri penale.

James Comey declară că anchetatorii au lucrat „zi şi noapte” să examineze e-mailurile, trimise sau primite de candidatul democrat, găsite pe un dispozitiv folosit de fostul congresman Anthony Weiner. „Noi nu ne-am schimbat concluziile pe care le-am prezentat în iulie”, precizează şeful FBI.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

https://greatnews.ro/hillary-clinton-facut-referire-la-romania-dezbaterea-cu-donald-trump/