Oamenii ies pe brânci din curți, după ce strada a fost înălțată și cu 1,5 metri

drum înălțat suceava
Sursa: Captură YouTube Realitatea Locală

Mai multe familii de pe o stradă din municipiul Suceava abia mai pot să iasă din curțile caselor, după ce firma de construcții care a modernizat drumul a înălțat strada chiar și cu un metru și jumătate în unele locuri, relatează realitateadesuceava.net.

Unele familii de pe strada Mihail Sadoveanu au fost nevoite să improvizeze scări din pietre pentru a putea ieși din gospodării. În plus, oamenii nu pot să intre cu mașinile în curți, fiind nevoiți să le parcheze pe carosabil.

Anca Maxim, o localnică din zonă, a povestit pentru sursa citată că tatăl său, un bătrân de 80 de ani, și fiul ei de 6 ani, s-au accidentat în timp ce încercau să iasă din gospodărie, pe scările improvizate.

drum înălțat suceava
Sursa: Captură YouTube Realitatea Locală

„E o situație inadmisibilă așa ceva. Deci copiii nu-și pot scoate bicicletele, noi nu putem ieși din curte. Tatăl meu are 80 de ani: abia iese din curte. Își bat joc de noi și de banii noștri. Avem garaj, plătim impozit, pentru ce? Nu mai avem acces, nu mai avem nimic. Sechestrați în propriile curți. Am făcut reclamație la OPC, au venit și-au văzut, ne-au promis rezolvare, și-atât, am rămas cu promisiunile”, a povestit o femeie din oraș.

„Pe 4 brânci, cum? Suntem bătrâni, ne rupem picioarele”, a relatat și o bătrână, întrebată cum iese din curte.

drum înălțat suceava
Sursa: Captură YouTube Realitatea Locală

Imaginile surprinse de jurnaliști o arată pe o bătrână cum urcă în genunchi „drumul modernizat”, pentru a ajunge pe partea carosabilă.

Oamenii au mai spus că au făcut sesizări la firma care a executat lucrarea, dar că nu s-a rezolvat nimic. Apoi, ei au cerul ajutorul Primăriei Suceava. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că se va încerca remedierea problemelor pe banii constructorului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.