Drobeta Turnu Severin, promovată la vecinii sârbi

podul_drobeta_turnu_severin
Piciorul podului roman de la Drobeta Turnu Severin / Foto: Hype supper Wikimedia Commons

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a demarat ieri implementarea unui proiect prin care orașul-port de la Dunăre va fi promovat în Serbia.

Proiectul transfrontalier în valoare de 300.000 de euro se se desfășoară în colaborare cu autorităţile locale din oraşul Negotin din Serbia, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia finanţat de Uniunea Europeană.

„Suma obţinută va fi utilizată pentru organizarea a două târguri de turism, a unor întâlniri a operatorilor din turism şi achiziţionarea unor panouri de informare privind destinaţiile turistice din Drobeta Turnu Severin”, a declarat viceprimarul orașului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, citat de agerpres.ro.

Managerul de proiect al părţii sârbe, Marijana Djorgevici, a precizat că proiectul le oferă posibilitatea agenților de turism din Negotin să îi determine pe sârbi să viziteze Drobeta Turnu Severin. Negotin se află aproape de frontiera cu România și Bulgaria, la aproximativ 93 de kilometri de Drobeta Turnu Severin.

hala_radu_negru_90
Hala „Radu Negru” / Foto: MunteanUK Wikimedia Commons

turnul_de_apa
Turnul de apă / Foto: primariadrobeta.ro

primaria_drobeta
Hala „Radu Negru” / Foto: primariadrobeta.ro

Cel mai cunoscut obiectiv turistic din orașul-port este podul construit din ordinul împăratului roman Traian înainte de cel de-al doilea război cu dacii. Conceput de arhitectul Apolodor din Damasc pentru a permite traversarea fluviului de legiunile romane, podul măsura 1.135 de metri lungime și 12 metri lățime. În prezent, pe malul românesc al Dunării se păstrează ruinele unui pilon al podului.

Drobeta Turnu Severin are însă și alte monumente frumoase: castelul de apă construit la începutul secolului al XX-lea, castrul roman, hala „Radu Negru” zidită între anii 1904-1906, Palatul cultural „Theodor Costescu” sau Cetatea Severinului.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.