Dramă provocată de francul elvețian. Un român s-a spânzurat

Din cauza datoriilor familiei, care nu mai putea face față ratelor în franci elveţieni, un bărbat de 34 de ani, din Piteşti, s-a spânzurat.

El a fost găsit joi dimineață, iar primele verificări ale anchetatorilor arătă că bărbatul s-a sinucis după ce soţia sa l-a părăsit din cauza deselor certuri provocate de situaţia tot mai grea a familiei.

Potrivit unor surse judiciare, citate de mediafax.ro, bărbatul era căsătorit şi avea un copil de trei ani, iar în ultimele zile relaţia cu soţia sa se deteriorase din cauza certurilor provocate de situaţia grea a familiei, în condiţiile în care cei doi aveau de plătit o rată în franci elveţieni.

Sute de familii din România se află în situația de a nu-și mai putea plăti ratele la creditele în franci elvețieni, după ce moneda s-a apreciat semnificativ în raport cu leul.

Pe de altă parte, un alt dator la bancă și-a dus ultimii bani pentru plata ratei lunare, dar reprezentanții băncii nu i-au primit din cauză că erau sub formă de mărunt.

Bărbatul nu a putut să-și plătească rata în franci elvețieni, pentru că o mică parte din suma pe care a dus-o la bancă era în monede de un ban.

Ca să poată să-și achite rata lunară, Adrian Bunica a strâns tot măruntul pe care îl avea în casă, respectiv suma de 13 lei, în monede de un ban, însă angajații băncii au refuzat să-i primească banii. Ei au invocat regulamentele interne ale băncii.

Bărbatul este din Brașov și susține că cei 13 lei în monede de un ban nu reprezintă o formă de protest, ci sunt toți banii pe care îi are pentru plata ratei la creditul de nevoi personale de aproximativ 14.000 de franci elvețieni, pentru care  plătește o rată lunară de peste 800 de lei.