Dragoș Pătraru anunță că e posibil să nu mai facă emisiunea la TVR 1

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, a anunțat că va dezvălui nereguli din Televiziunea Română. Realizatorul a mai spus că el și echipa sa nu vor mai accepta să producă emisiunea „Starea Nației” la televiziunea publică după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba.

„Mă ştiţi, scandalagiu din fire. Aşa mi-a spus astăzi doamna Doina Gradea, preşedintele director general al TVR, care m-a chemat la ordine după emisiunea de aseară. Mi s-a spus că se va face o analiză a modului în care a fost respectat contractul, că sunt scandalagiu, că asta e o formă de presiune la adresa conducerii, că, de fapt, nu e vorba de niciun amestec editorial în emisiunea «Starea Naţiei»”, a spus Dragoș Pătraru, în emisiunea de aseară.

Pătraru a continuat spunând că echipa emisiunii renunță la colaborare cu TVR dacă lucrurile nu se vor schimba. „Fac public următorul anunţ: date fiind componenţa noului CA din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, a comportamentului noului PDG Doina Gradea faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii de la TVR, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni, noi cei de la Starea Naţiei, nu vom mai accepta să producem această emisiune aici după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba”, a spus Pătraru.

Realizatorul a mai spus că echipa lui, prieteni și fani ai emisiunii au investit aproape 50.000 de euro în decor, birouri, amenajări și tehnică pentru „Starea Nației”. De asemenea, a mai precizat și că emisiunea are cea mai mare audiență la postul public.

„Nu facem muncă patriotică, departe de noi asta, dar, spre deosebire de conducerea aceasta numită politic, noi am venit cu bani de acasă aici la TVR. Am investit aici aproape 50.000 de euro împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în decor, birouri, amenajări, tehnică. Facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira prin prezenţa noastră aici o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public”, a spus Dragoş Pătraru.

Realizatorul TV le-a mai spus telespectatorilor că în perioada următoare vor afla, dar nu de la TVR, rezultatele unei anchete de presă din interiorul televiziunii publice.

„În perioada următoare veţi afla – atenţie! nu de aici de pe acest post – (…) rezultatele unei anchete de presă făcută timp de mai bine de şase luni din interiorul unei instituţii, cu probe, mărturii, acte, tot ce trebuie. De acest timp am avut nevoie ca să adunăm aceste probe. Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ şi cu rea voinţă a banului public. Iar dacă se consideră că problema e tot la noi, asta e, ne vom căra acasă. Nu om muri de foame. (…)

De la ce s-a ajuns aici? Am zis ceva în emisiune despre un membru CA proaspăt numit – că nu mi se pare normal să fie în Consiliul de Administraţie o persoană care a făcut în trecut presiuni editoriale la adresa noastră. Este vorba despre domnul Cătălin Blebea, fost reprezentant UNPR în Consiliul de Administraţie. Nu am găsit alte imagini în afară de acestea de la ieşirea din puşcărie a lui Adrian Năstase”, a adăugat Dragoş Pătraru.

Luni seară, Dragoș Pătraru a declarat că a fost amenințat de conducerea postului public de televiziune că va fi scos de pe post dacă mai „vorbește prostii”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.