Dragnea și Tăriceanu pun tunurile pe Uniunea Europeană: ”România a fost atacată brutal”

liviu dragnea călin popescu tăriceanu
Foto: senat.ro

Liviu Dragnea a luat poziție față de declarațiile făcute de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Fans Timmermans, despre modificările legilor justiției din România, și susține că țara noastră este atacată brutal de către Europa.

„Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgit de această atitudine pentru că nu mi-am imaginat niciodată că o ţară intrată în Uniunea Europeană va fi ameninţată în felul acesta, atât de brutal. Aceasta de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o listă de luări de poziţii stabilite dinainte, o condamnare deja, înainte de a se studia probele, ca să spun aşa, că am experienţa asta nefericită”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

După ce Timmermans a ridicat unele întrebări și despre referendumul pentru familie, susținut aprig de Liviu Dragnea, președintele PSD a mai trimis o săgeată către oficialul european.

„Nu cred că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spaţiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituţie căsătoria”, a mai precizat Dragnea.

Și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a răspuns lui Timmermans.

”Legile de organizare a justiţiei nu au cum să afecteze lupta împotriva corupţiei, aşa cum s-a spus în această seară de către unii dintre intervenienţi. Mulţi văd că se pricep în această problemă, puţini cunosc pe fond care este conţinutul reformelor care s-au făcut în justiţie în România în această perioadă. Chiar şi aşa, putem să arătăm, cum am arătat şi până acum, că avem deschiderea necesară la dialog, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Comisia de la Veneţia”, a spus Tăriceanu.