Dragnea se întoarce să cucerească Iașul cu 40.000 de PSD-iști din toată Moldova

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liderul PSD Iași, Maricel Popa, a anunțat că social-democrații vor organiza, pe 9 mai, în Capitala Moldovei, un eveniment, de Ziua Europei. Acesta a spus că vor participa în jur de 40.000 de PSD-iști din toată Moldova și a fost invitat și liderul PSD Liviu Dragnea.

Popa a mai spus, potrivit Digi24.ro, că va fi organizat un concert folcloric, „va veni și Cenaclul Flacăra, vor fi și cântece patriotice”. Pe rețelele sociale, foarte mulți ieșeni s-au arătat deranjați de organizarea acestui miting la Iași și spun că evenimentul PSD sună a „provocare”.

Despre un astfel de eveniment s-a discutat imediat după ultimul miting al PSD la Iași, care a avut loc în luna aprilie. Atunci, întâlnirea PSD-iștilor, la care au participat și Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, a fost marcată de un protest spontan la care au participat câteva mii de ieșeni. Aceștia i-au huiduit pe liderii PSD.

Pentru a acoperi corul de huiduieli, organizatorii social-democrați de la Iași au apelat la o fanfară și au ținut un concert de muzică populară în fața Teatrului „Luceafărul”, acolo unde a avut loc evenimentul.

Mai trebuie menționat și că pe 9 mai va avea loc la Sibiu un summit european la care vor participa toți liderii europeni. Rareș Bogdan, candidatul care se află pe primul loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare a declarat în urmă cu o săptămână că ar fi bine ca PSD să renunțe la ideea organizării unui miting la Iași pe 9 mai.

„Când toată presa mondială este cu ochii pe summit-ul de la Sibiu, exact atunci, Liviu Dragnea face un miting împotriva Europei, împotriva așa-zișilor dușmani ai PSD, care nu-i lasă pe ei să guverneze”, declara Rareș Bogdan într-o conferință de presă susținută la Iași.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.