Dragnea rămâne la Penitenciarul Rahova, în regim închis

Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, va rămâne la Penitenciarul Rahova și după expirarea celor trei săptămâni de carantină, la solicitarea sa, pentru a fi vizitat mai ușor de rude și de apropiați.

Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dragnea își va continua pedeapsa în regim închis, la Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea ar putea să treacă la regim semideschis după executarea unei cincimi din pedeapsa de 3 ani și 6 luni pe care trebuie să o execute.

După această perioadă, comisia se va întruni din nou pentru a decide în ce unitate continuă Dragnea executarea pedepsei, însă Penitenciarul Rahova nu are regim semideschis.

Dragnea a fost încarcerat în 27 mai, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu.

Aceasta este a doua condamnare definitivă primită de fostul lider PSD, după cea din dosarul referendumului, când a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare.