Dragnea: Mulți se tem că se poate întâmpla să se permită căsătoria între om și animal

liviu dragnea miting psd familia tradițională
Foto: Liviu Dragnea Facebook

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la România TV, că referendumul pentru familia tradițională este unul „pozitiv”, iar partidul pe care îl conduce „face o campanie de informare a populației pentru a ajuta populația României să înțeleagă ce înseamnă Da și ce înseamnă Nu”.

„Unii au încercat să manipuleze că întrebarea este neclară, ca Parlamentul să facă și alte modificări. Legea este clară. Nu se poate formula altfel. Unii spun că există deja această prevedere în Codul Civil, dar se poate modifica oricând.

Merg la referendum, educația mea ortodoxă, de copil crescut la sat mă face să spun „Da”, pentru că așa văd eu societatea românească.

Nu este un referendum al PSD-ului, al Guvernului, ci a 3 milioane de români. Eu personal și PSD nu avem absolut nimic împotriva minorităților sexuale. Suntem toleranți, dar asta nu are legătură cu definiția căsătoriei”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a mai spus că „li s-au pus întrebări despre referendum domnului Tăriceanu și doamnei Viorica Dăncilă la Bruxelles”. Și eu am fost întrebat, dar inițiativa celor peste 3 milioane de cetățeni nu poate fi trecută sub tăcere”, a mai adăugat liderul PSD.

Liderul partidului de guvernământ a mai venit și cu o teorie a conspirației: „Este temerea multora că se poate întâmpla ce s-a întâmplat în alte țări, să se legalizeze de exemplu căsătoria între un om și un animal”.

Liviu Dragnea a mai spus că după acest referendum s-ar putea discuta despre o lege a parteneriatului civil, „dar fără posibilitatea de adopții”.

Și Călin Popescu Tăriceanu, colegul de coaliție al lui Liviu Dragnea, a declarat că partidul pe care îl conduce, ALDE, pregătește un proiect legat de partneriatul civil, însă „nu este o grabă extremă în această privință”.