Dragnea: „Mă consider o persoană foarte cinstită”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat procurorul de caz din procesul „Referendumul”, în care fost condamnat, că  a făcut un „dosar politic” și spune că este „o persoană foarte cinstită”.

Dragnea a comentat una dintre cerințele oamenilor din stradă, care cer ca persoanele din conducerea țării să fie oameni cinstiți, fără probleme penale.

„Eu mă consider o persoană foarte cinstită, o persoană care a fost condamnată pe marginea unui dosar politic, iniiat de un procuror care și-a urzupat calitățile oficiale și care la ora asta, eu, cel condamnat, nu are hotărârea care să-i pună de ce a fost condamnat. (…)

Codul de procedură penală spune că acea hotărâre nu există, drept pentru care am și făcut această contestație la executare”, a declarat Dragnea.

Șeful PSD a mai spus și că a fost trimis în judecată pentru „ceva” și a fost condamnat pentru „altceva”. „Eu n-am furat nimic, doamnă. În 2012 se spunea că au am furat 2 milioane de voturi.

Am fost trimis în judecată pentru ceva și am fost condamnat pentru altceva, cel puțin în primă instanță, în a doua instanță n-am, reușit să aflu de ce”, a adăugat Liviu Dragnea.

Pe 22 aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și la un termen de încercare de patru ani în dosarul privind referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, din iulie 2012.

Procurorii DNA l-au acuzat de „folosirea influenței sau a autorității de către o persoana care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.

 

 

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.