Dragnea: ”DNA nu mai este! Ideea amnistiei nu este o glumă”

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a făcut câteva declarații controversate duminică seara, în cadrul unui interviu televizat.

Cu toate că Tudorel Toader, ministrul Justiției, tocmai a propus un nou procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, pe Adina Florea, liderul PSD crede că instituția nu mai există.

”Cum e posibil ca două treimi dintre judecători să aibă dosar penal la DNA? Mă rog, la parchete, că DNA nu mai e”, a afirmat liderul PSD la Antena 3.

Planul președintelui Camerei Deputaților, care a fost condamnat definitiv într-un dosar privind fraude electorale, primind o nou condamnare, care nu este definitivă, într-un caz de abuz în serviciu, este acordarea unei amnistii.

”Ideea amnistiei nu e o glumă. Pentru mine amnistia nu este o iluzie juridică. Se vorbește despre un pachet de soluții ca să rezolve problemele. Să se găsească soluțiile ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie șterse. Nu trebuie să se lungească mult. Nu e amnistie, în regulă, însă oamenii să nu mai plătească un cost al unei vânători de vrăjitoare. Să se judece fără a fi amenințat. Cum să creadă românul că un judecător este liber să judece. Aproximativ doi din trei magistrați au dosare penale. Cred că la un moment dat ministrul Justiției trebuie să analizeze propunerile de acte normative. Nu dau ultimatum nimănui, dar nu putem să vedem cum ies astfel de protocoale”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Dragnea: ”S-au finanțat protestele din extern”

În același timp, liderul PSD susține în continuare că mitingul din 10 august, dispersat violent de jandarmi, a fost o tentativă de lovitură de stat.

”PSD ce trebuia să facă? Să o demită pe Carmen Dan, spunând că PSD le-a adus celor violenți pietre din caldarâm. Au fost proteste finanțate și din extern. Eu am auzit că vor ieși săptămâna viitoare. Eu nu m-am folosit niciodată de zvonuri. E mai puțin important de unde am auzit. Vor ieși informații despre faptul că s-au finanțat aceste proteste, că au fost organizați paramilitar, că au provocat întotdeauna jandarmii, au încercat să intre prin forță în Guvern. Asta a fost o lovitură de stat”, a mai declarat Dragnea.