Dragnea: „Discuția despre suspendare va continua”

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat într-o conferință de presă la Parlament că decizia de reocare a Laurei Codruța Kovesi a fost luată din președintele Klaus Iohannis „din cauza unor presiuni generate de calcule personale”.

„Președintele Iohannis a revocat-o pe doamna Kovesi după 30 de zile și nu cred că a făcut-o de dragul respectării Constituției, ci a făcut-o din cauza unor presiuni generate de calcule personale, probabil. (…)

Dacă voia să ia această decizie de la început nu-l oprea nimeni. Cred că nici copiii de grădiniță nu au crezut că are nevoie de 30 de zile ca să citească decizia Curții. Nici nu trebuie să citești toată motivarea”, a completat liderul social-democrat.

Liderul PSD a spus că discuțiile despre suspendarea lui Iohannis vor continua în cadrul partidului și a coaliției de guvernare.

„Discuția despre suspendare nu era generată doar de această încălcare a Constituției, ci de un complex de abateri constituționale ale președintelui. Este doar un exemplu faptul că și-a făcut un obicei de a bloca și întârzia aproape orice lege a Parlamentului și aproape orice inițiativă a Guvernului dacă este interpus și dumnealului pe circuit. Discuția despre suspendare va continua în partid și vom discuta și în coaliție”, a precizat Liviu Dragnea.

Șeful PSD a mai spus că „președintele arată de mult că nu respectă Constituția, nu-și respectă atribuțiile, nu mai are puterea să fie un președinte deasupra partidelor, să fie un președinte fără interese partinice, un președinte care să fie mediator între puterile statului”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.