Dragnea, despre modificările din Codurile Penale: „Credeți că mă lasă ăștia să scap?”

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Cei doi lideri ai coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au ieșit împreună să facă declarații. Liderul ALDE a precizat că modificările la Codurile Penale sunt „absolut necesare”, pentru a nu mai exista abuzuri „din cauza cărora mulți oameni nevinovați au ajuns să fie condamnați”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a evitat să le răspundă jurnaliștilor atunci când a fost întrebat dacă este direct avantajat de modificările la două articole.

„Despre Codul Penal nu mai vreau să vorbesc. Concluzia mea e una singură: indiferent ce am spus eu sau colegii, fiecare a rămas la părerea lui. Știți ce nu am văzut eu la voi?

Reacții în legătură cu abuzuri, cu decizii luate de instanță fără să se țină cont de deciziile CCR. Credeți că ăștia mă lasă să scap?”, a declarat Liviu Dragnea pe holurile Parlamentului.

Deputatul USR Stelian Ion a scris pe pagina sa de Facebook că propunerea lui Tudorel Toader privind redefinirea abuzului în serviciu îi va scăpa pe Liviu Dragnea și baronii locali.

„Dragnea scapă de condamnare. Cu el scapă și baronii locali. Cu ajutorul lui Tudorel Toader, avocatul infractorilor, România își afirmă pregnant caracterul de Stat Mafiot.

Ministrul Justiției ne-a trimis cu 10 minute înainte de începerea ședinței faimosul text pe care l-a căutat timp de 9 luni. Abuzul în serviciu este făcut franjuri, avem de a face cu o dezincriminare mai gravă decât cea din OUG 13.

Îndrăzniți să credeți că vor mai pleca niște milioane de români din țară cât de curând!

Precizare: Dragnea scapă pentru că nu a săvârșit fapta pentru sine, o rudă sau un afin, așa cum a propus acum avocatul său, Tudorel Toader, ci pentru partid”, a scris pe Facebook Stelian Ion.

Comisia condusă de PSD-istul Florin Iordache a votat schimbarea definiției abuzului în serviciu. Au votat împotrivă PNL și USR.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.