Dragnea, despre executarea pedepselor acasă: „Cu ce dracu mă ajută pe mine?”

liviu dragnea abuzul în serviciu
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o ieșire nervoasă pe holurile Parlamentului. Acesta s-a arătat foarte deranjat de întrebarea unei jurnaliste, care s-a referit la o lege votată recent în Senat, care prevede că o persoană poate executa acasă o pedeapsă de sub 5 ani de închisoare, cu brățară electronică de supraveghere.

Dragnea a fost întrebat dacă îl ajută această lege, având în vedere problemele pe care le are cu justiția.

„Și cu ce dracu` mă ajută pe mine, domnișoară? Că m-am săturat (…) În afară de mine mai sunt oameni în țara asta? M-am săturat”, a răspuns Dragnea, pe un ton răstit.

Apoi, liderul PSD le-a reproșat jurnaliștilor că, deși sunt tineri, au ajuns să susțină „securiștii”.

Apoi, Liviu Dragnea a cerut mișcării #Rezist și lui Klaus Iohannis să „dea un decret să mă împuște mâine”.

La începutul săptămânii, senatorii au votat mai multe modificări la legea privind măsurile privative de libertate, după ce Curtea Constituțională declarase câteva prevederi neconstituționale.

„În cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni, executarea pedepselor se realizează prin detenția la domiciliu, cu excepția persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violență.

Prevederile se aplică și persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni până la împlinirea fracției minime obligatorii pentru eliberarea condiționată din pedeapsa închisorii mai mare de 18 luni”, se arată în noua lege votată în Senat.

De asemenea, aceleași prevederi sunt valabile și pentru pedepsele de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate și celor care au minori în întreținere.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.