Dragnea dă vina pe Soros: „Vrea să facă rău României”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu are nicio afacere în Brazilia și în nici o altă țară. Acesta a spus la un post de televiziune că „s-au amestecat informații cu minciuni și totul s-a denaturat foarte mult”.

„O să o iau inginerește. Nu am nicio afacere în Brazilia, nu am afaceri într-o altă țară, n-am transferat bani în Brazilia și în nicio altă țară. Declarația mea de avere este foarte clară”, a declarat Dragnea.

Legat de documentul pe care cei de la Rise Project l-au prezentat în ancheta lor și despre care susțin că aparține serviciului de informații DGPI, Dragnea a spus că nu e asumat de nicio instituție.

„E vorba de niște hârtii scrise, (…) Eu am văzut comunicatul MAI, care este oficial. Nu există nicio asumare a DGIPI, nu este un document al acestui serviciu secret. (…) Este o înșiruire de minciuni, de articole din presă apărute în ultimii 12 ani printr-o campanie susținută. Mare parte din lucrurile scrise acolo au fost cercetate.

Și au fost date NUP-uri și au fost puse din nou în acest mix și au fost reluate. Eu am citit comunicatul DNA, nu mi-am văzut numele acolo. (…) Nu are cum să aibă nicio legătură cu mine nicio anchetă, pentru că nu am bani în Brazilia și nu am făcut acolo nicio afacere”, a afirmat președintele PSD, la România TV.

Președintele PSD susține că știe și cauza. „În ultimele luni am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic care este George Soros şi îi transmit şi acum: Nu o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această ţară şi nu numai în această ţară. E simplu. (…) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”, a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că „PSD va avea o altă atitudine” și nu „va mai întoarce celălalt obraz. O altă atitudine va genera și alte acțiuni”, a mai adăugat acesta.

Liviu Dragnea a mai vorbit și de „o campania” împotriva lui și a PSD. „E clar că nu se poate, vor să mă înlăture și să distrugă PSD. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu știu cine sunt ei. O să aflăm. Nu vom mai sta ca până acum. Nu vreau să mai ramânem într-o situație în care doar să încasăm, vrem să guvernăm”, a spus Liviu Dragnea.

DNA a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem (n.r. asupra unor fapte, nu persoane), sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, în legătură cu o parte din dezvăluirile Rise Project.

„O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia”, se arată într-un comunicat al DNA.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.