Dragnea ar fi dispus să-și dea demisia de la șefia PSD

Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat
Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat

Liderul PSD Liviu Dragnea ar fi anunțat că este dispus să-și dea demisia dacă i se va cere acest lucru. Potrivit unor surse Digi24, Dragnea ar fi făcut acest anunț la o ședință restrânsă la care au participat câțiva primari de sectoare din Capitală, premierul Viorică Dăncilă și o parte dintre miniștri.

29 de lideri PSD ar fi semnat până acum o scrisoare în care îi cer lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului. Șefia partidului ar urma să îi revină Vioricăi Dăncilă, care deține funția de președinte executiv.

Un congres pentru alegerea unui nou președinte ar putea avea loc în 2019. Scrisoarea liderilor PSD ar urma să fie depusă zilele viitoare la sediul central al PSD din Capitală.

Criticile la adresa lui Liviu Dragnea au început să apară după reuniunea Comitetului Executiv al PSD la Neptun. Atunci, Gabriela Firea, unul dintre cei mai importanți oameni din partid, l-a atacat dur pe liderul social democrat Liviu Dragnea, mai ales pentru că s-a opus ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să-și dea demisia după intervenția din 10 august, la protestul Diasporei din Piața Victoriei.

Primarul Capitalei a avut mai multe intervenții la televiziuni și în conferințe de presă în care a spus că Liviu Dragnea o spionează și că încearcă să o mazilească „cu mâna altora” și i-ar fi sabotat proiectele de la Primăria Capitalei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.